Политологът Андрей Райчев наблюдава символично насилие - замахвам, но спирам и

...
Политологът Андрей Райчев наблюдава символично насилие - замахвам, но спирам и
Коментари Харесай

Рашков може да потопи кабинета, предупреждава Андрей Райчев

Политологът Андрей Райчев наблюдава  " алегорично принуждение " - замахвам, само че спирам и не блъскам - в дейностите на Министерство на вътрешните работи и персонално на вътрешния министър Бойко Рашков в сюжета с ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и другите знакови лица Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

По думите му в това " символното принуждение " има показност, шумни арести, само че по-късно няма действителни присъди. " Това не са глупави хора, доверили са се на Рашков, надявали са се да намерят нещо като пачки и кюлчета, това единственото пояснение ", разяснява Райчев в студиото на БТВ.

Политологът обаче счита, че дейностите са създали напрежение в обединението, тъй като от " Продължаваме промяната " не са предизвестили сътрудниците си за нея, а те са научили за ареста на Борисов от прессъобщението на МВР заедно с всички останали. Те са разочаровани сега от това, счита Райчев.

Пред премиера и " Продължаваме промяната " в този момент има два разновидността - или " да поддържат Рашков и да потънат с него ", или да се освободят от вътрешния министър, който демонстрира " некадърност да прави друго, с изключение на да шуми ", счита Райчев.

Показната акция единствено налива вода в мелницата на ГЕРБ и съгласно политолога това ще им разреши да излязат от изолацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР